Fileleed: het kan altijd erger

 

file

Ben je die files in Nederland ook zo zat? Bedenk dan dat het altijd erger kan. Als fileland doet Nederland niet eens mee in de top van Europa. TomTom heeft per Europese hoofdstad en steden met meer dan 800.000 inwoners berekend waar de meeste filevertraging is. TomTom heeft dankzij zijn navigatie-apparatuur een compleet beeld van verkeersinformatie.

Op Europees niveau valt het in Nederland allemaal nog wel mee. Volgens de zogenaamde congestie-index van TomTom staan de Nederlandse steden pas vanaf plaats 40 op de lijst. Den Haag kampt met de meeste vertraging, Rotterdam staat op 41 en Amsterdam vinden we op de 49ste plaats. In Moskou is het meeste vertraging van Europa. In de piekuren sta je er gemiddeld 74 minuten per uur in de file.

In Nederland valt vooral op dat de spitsuren druk zijn. Tussen de spits kun je goed doorrijden, daarom is de positie van Nederlandse steden laag. Dat neemt niet weg dat je bij Den Haag gemiddeld 27 minuten per uur in de spits staat, bij Rotterdam 28 minuten en in Amsterdam is dat 22 minuten per uur in de spitsuren.

TomTom berekende hoe veel file er doordeweeks en in het weekend staat. Daarbij is onderscheid gemaakt tussen ochtend- en avondspits en tussen snelwegen en andere wegen. Ook ANWB meldde goed nieuws uit het file-cicruit. De filedruk is het laagst sinds 2006.

Tags:

 
 
 

Reacties zijn gesloten..