Tweedehands auto’s verkopen beter dan nieuwe

 

occasion

Nieuwe auto’s zijn steeds minder populair. Veel mensen kopen liever een tweedehands auto dan een splinternieuwe. Niet vreemd dus dat ten tijde van crisis de occasionverkoop minder hard daalt dan die van nieuwe auto’s.

VWE voertuigeninformatie en –documentatie heeft onderzoek gedaan en kwam uit op 461.000 tweedehands auto’s die zijn verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat is wel 3,7 procent minder dan in dezelfde periode van 2012. Dat is redelijk stabiel als je het vergelijkt met de verkoop van nieuwe auto’s. Die daalde in een jaar tijd met 30 procent tot 115.843 exemplaren. Dat maakte brancheorganisatie Bovag bekend..

Volgens Paul van Waal van de Bovag zijn consumenten vooral op zoek naar kleine occasions die zuinig rijden. “In crisistijd laten mensen zich toch meer leiden door hun portemonnee. Met een tweedehands heb je lagere afschrijvingskosten en mensen willen toch mobiel blijven.”

De markt van tweedehandsauto’s is ongeveer vier keer zo groot als die voor nieuwe auto’s. De prijzen van occasions blijven volgens De Waal aardig hetzelfde. Dat komt ook doordat het aanbod van tweedehands is afgenomen. De oorzaak daarvan is weer dat er steeds minder afgeschreven lease-auto’s op de markt komen en dat er steeds meer gebruikte auto’s worden geëxporteerd.

Tags:

 
 
 

Reacties zijn gesloten..